Harga RM 20.00

Berat Bersih : 200 gm

Khasiat Rozel

  1. Mempunyai senarai nutrient yang terbaik

Ternyata, bunga rozel tersangat sihat dan mempunyai vitamin dan mineral yang mencukupi. Vitamin ini adalah baik untuk sistem saraf untuk menigkatkan sistem immune dan lemak semula jadi.

Nak tahu apa vitamin yang terkadung dalamnya ? Ini merupakan senarai vitamin yang terdapat dalam bunga rozel:

– Vitamin A, B2, B3 dan C

– Protein

– Calcium

– Iron

– Magnesium

– Phosphorus

– Potassium

– Sodium

– Natural Fats

  1. Dapat melindungi kesihatan jantung

Menurut kajian baru-baru ini, minuman rozel memberikan tekanan darah anda lebih rendah dan sistem kardiovaskular yang lebih sihat.

Semasa eksperimen dijalankan iaitu perbandingan antara 35 orang yang mengambil minuman rozel sekali sehari dan 35 orang lain mengambil dua antihypertensive pills. Keputusannya yang mengejutkan, kerana 79% yang mengambil minuman rozel 10 point tekanan darah yang lebih iaitu sama dengan 84% daripada orang yang mengambil pil tidak sihat.

  1. Menyejukkan badan dan mengurangkan kehausan

Untuk pengetahuan anda bahawa terdapat banyak syarikat yang sememangnya menambah ekstrak bunga rozel ke dalam sports drink? Ini disebabkan sifat rozel yang dapat menyejukkan badan dan menghilangkan rasa dahaga.

Walaubagaimanapun, kebanyakkan minuman ringan sebenarnya mengandungi tons of corn syrup dan pemanis yang tidak sihat. So, cara alternative laen untuk mebuat sports drink yang lebih sihat adalah membuat minuman anda sendiri dengan rozel supaya anda rasa lebih bertenaga dan dapat menghilangkan dahaga.

  1. Menjadikan tulang dan gigi anda lebih kuat

Thanks, kepada bunga rozel yang mengandungi kalsium, pengamal minuman rozel mempunyai tulang dan gigi yang kuat. Selain itu, ia menghilangkan tingling (rasa semut-semut di tapak tangan dan tapak kaki) serta kebas

  1. Meningkatkan sistem imun

Bukan sahaja ia meningkatkan sistem imun anda, ia menjadikan tubuh anda lebih kuat untuk melawan sebarang jenis virus dan bakteria. Juga meningkatkan aliran peredaran darah, menyembuhkan luka dengan lebih cepat, mengawal kadar glukos, menjadikan penglihatan lebih jelas.

  1. Membantu anda kekal fit

Bagi lelaki dan wanita yang suka makanan yang lazat dan anda berasa mengalah untuk mengurangkan berat badan. Tambahkan rozel ke dalam diet anda. Kenapa? Menurut kajian baru-baru ini, rozel mengurangkan pengeluaran amylase, enzim yang memangkin hydrolysis kanji kepada gula.

Oleh itu, dengan mengambil minuman rozel, anda akan membantu badan anda untuk  break segala-galanya lebih cepat dan tidak menyerap terlalu banyak benda yang tidak sihat, makanan berkanji. Bukan itu sahaja, ia juga meningkatkan kadar metabolism, yang membolehkan badan anda membakar lebih kalori berbanding sebelum ini.

  1. Membantu merawat kanser

Satu lagi manfaat minuman rozel? Adalah ianya dapat merawat kanser. Seperti yang dinyatakan oleh pelbagai kajian, rozel kaya dengan kandungan Vitamin C untuk membantu badan anda melawan kanser.

Disamping itu, tidak seperti ubat-ubatan yang lain, kerana ianya tidak mengahpuskan sel-sel yang baik dan hanya mensasarkan sel-sel kanser sahaja secara khusus.

  1. Membantu untuk bernafas lebih mudah

Semua orang tidak suka apabila hidung anda tersumbat dan seolah0olah tidak boleh bernafas dengan betul dan tidak dapat bau sesuatu, kan? Thankfully, peminum rozel kurang cenderung  untuk mengalami hidung tersumbat ini,  kerana ia dapat membantu anda bernafas lebih mudahdan mengurangkan bronchoconstriction atau penyempitan saluran pernafasan.

(Untuk Order Sila Hubungi Safwan : 012 – 324 – 9248)

— Agen Dan Dropship Diperlukan —

— Boleh Membeli Secara Harga Borong —

Advertisements