100% Minyak Argan/ Pure Argan Oil

Harga RM 40.00

Berat Bersih : 30 ml

Di dalam buah minyak argan yang kecil, terdapat kacang kecil yang memberikan miyak argan. Selama beberapa generasi,, natives of the Argan Forest di Morocco mereka menekan nat buah argan untuk mengeluarkan minyaknya untuk digunakan sebagai makanan tambahan, untuk menyembuhkan luka dan melegakan ruam serta untuk menyuburkan rambut.

Penggunaan minyak argan tidak hanya di Morocco sahaja. Orang ramai di seluruh dunia mengambil kesempatan  daripada manfaat minyak Argan untuk merawat jangkitan kulit, gigitan pepijat dan ruam kulit. Dan sekarang ianya digunakan oleh lelaki dan wanita di seluruh dunia untuk mendapatkan keberkesanannya, pelembab tersebut digunakan pada kulit dan rambut.

Satu sebab utama mengapa minyak argan dikenali sebagai ubat penyembuhan, kerana ianya kaya dengan kandungan Vitamin A dan Vitamin E.

Walau bagaimanapun, minyak argan juga kaya dengan anti-oksidan, Omega-6 dan asid linoleic. Kajian menunjukkan bahawa apabila digunakan pada kulit, ia memudahkan proses keradangan dengan melembapkan kulit.

Apabila digunakan pada luaran, kandungan trocopherol dari Vitamin E, membantu meningkatkan  cell production dan akan menyihatkan kulit dan rambut anda. Ini sebabnya mengapa syarikat –syarikat kosmetik menambah ke dalam produk anti-penuaan, rambut dan penjagaan kulit mereka.

Cara yang terbaik, untuk medapatkan semua manfaat minyak argan ini, anda tidak perlu membeli produk penjagaan kulit dan rambut yang mahal. Anda hanya perlu membeli minyak argan untuk penjagaan rutin kecantikan anda. Harga minyak argan memang begitu mahal tetapi dengan kandungan yang ada padanya memang sungguh berbaloi dan cara peggunaannya ia hanya memerlukan setitis atau dua titis minyak argan  untuk mendapatkan kesannya yang akan menyuburkan rambut dan kulit anda sepanjang hari.

Antara Khasiatnya :

 1. Menyembuhkan Penyakit Kulit

Di dalam minyak argan terdapat kandungan semula jadi triterpenoids yang memberikan kesan kesihatan yang luar biasa kepada kulit dan dapat membantutkan pertumbuhan ketuat, merawat beberapa jenis dermatis, memecahkan sel-sel kulit tumorous dan memudarkan parut. Selain itu, anti-oksidan dan asid lemak yang ditemui dalam minyak argan juga boleh membantu merawat jerawat ringan dan menyembuhkan parut jerawat.

 1. Mengurangkan Penuaan Pra-Matang

Minyak argan terdiri daripada 80% kandungan asid lemak which work wonders untuk memadamkan tanda-tanda  penuaan pra-matang. Penggunaan  minyak argan yang kerap telah terbukti untuk mengurangkan tahap kedutan, serta memudarkan tompok penuaan dengan mengambalikan keanjalan kulit dan meningkatkan kadar penjanaan semula sel-sel kulit yang sihat.

 1. Melindungi kulit daripada kerosakan

Minyak argan membantu melindungi kulit, rambut dan kuku daripad kerosakan yang disebabkan oleh sinaran UV. Gunakan minyak argan pada kulit yang rosak akibat sinaran UV sebenarnya boleh memudarkan sun sports dan menyembuhkan kulit kering akibat daripada pendedahan UV yang berlebihan dengan menggalakkan pertumbuhan semula sel-sel kulit yang suhat.

 1. Mengurangkan Kolestol

Dengan makan minyak argan sebagai diet anda boleh menurunkan tahap kolestrol. Ini kerana, dengan gabungan unik plant sterol yang ditemui dalam minyak argan, Schottenol dan Spinasterol sebenarnya akan menghalang penyerapan kolestrol tidak baik dari dalam saluran usu.

 1. Anti-Radang

Flavonoids yang ada dalam minyak argan mempunyai ciri-ciri Anti-Radang yang kuat yang boleh digunakan untuk merawat kedua-dua masalah luaran dan dalaman. Untuk kelegaan sakit otot dan sendi, gunakan beberapa titis minyak argan pada kulit anda dan urutkannya. Kepada mereka yang mempunyai masalah Polycystic Ovarian Syndrome, berat badan berlebihan, masalah pencernaan dan masalah pundi kencing juga boleh mendapat manfaat yang besar daripada kebolehan anti-radang dalam minyak argan.

 1. Membantu Proses Penghadaman

Menambahkan minyak argan ke dalam makanan akan meningkatkaan kepekatan pepsin dalam jus gastrik badan, sekali gus meningkatkan proses pencernaan. Proses pencernaan yang baik bermaksud lebih tenaga, kurang rasa lapar, penurunan berat badan yang lebih baik dan menyihatkan badan anda.

 1. Melawan Penyakit Kronik

Terdapat banyak kajian mengenai keupayaan minyak argan untuk melawan kanser dan penyakit lain. Anti-oksidan dalam minyak argan dapat membantu melindungi kulit daripada radikal bebas yang boleh membawa kepada kanser kulit. Selain itu, terdapat kajian mengenai kuasa penyembuhan minyak argan terhadap usus dan kanser pundi kencing, kanser prostat serta ketumbuhan kanser di seluruh badan yang boleh menyebabkan jangkitan atau keradangan.

 1. Mencegah Stretch Marks

Keajaiban minyak argan boleh digunakan untuk mengelakkan stretch marks selepas bersalin, pertumbuhna pubescent pada pinggul/

 1. Menguatkan Kuku

Apabila digunakan pada jari tangan dan kaki, minyak argan membantu menggalakkan struktur kuku lebih kuat, kuku lebih sihat secara semula jadi dengan adanya kandungan Vitamin E yang tinggi. Sifat-sifat anti-bakteria dan anti-radang yang ada pada minyak argan boleh membantu melawan infeksi pada kulit dan kuku.

 1. Membaikpulih Rupa Kulit

Kepada mereka yang tidak mempunyai parut, kedutan atau penyakit kulit lain, minyak argan masih boleh menjadikan kulit anda lebih lembut dan gebu, Sapoins dalam minyak argan akan mengaktifkan penjanaan semula keupayaan sel-sel kulit, menjaga badan dengan lebih sihat.

Walaupun terdapat banyak minyak argan di pasaran dengan harga yang lebih murah yang mungkin manfaatnya dan khasiatnya kurang berbanding khasiat minyak argan yang asli.

 

Antara khasiatnya :

 1. Anti-Radang
 2. Sebagai pelembab kulit
 3. Membaikpulih keadaan rambut dengan lebih sihat dan menguatkannya
 4. Menyembuhkan masalah kulit
 5. Menguatkan kuku
 6. Pelembap bibir
 7. Melembapkan tapak kaki dan tumit yang kering
 8. Merawat irritation selepas mencukur
 9. Membantu pengelupasan kulit
 10. Masalah jerawat yang denggil
 11. Merawat kulit yang menrekah dan terbakar
 12. Masalah ekzema, psoriasis dan chicken pop
 13. Masalah kulit kering

 

>> Minyak argan dara 100% asli tanpa bahan campuran lain.
>> Mudah digunakan dengan botol spray.
>> Minyak argan dara berkualiti tinggi dari Morocco.

Cara peggunaan
– Untuk kulit : Gunakan 1-2 titis
– Untuk rambut : Gunakan 2-4 titis

 

 

(Untuk Order Sila Hubungi Safwan : 012 – 324 – 9248)

— Agen Dan Dropship Diperlukan —

— Boleh Membeli Secara Harga Borong —

Advertisements